maanantai 30. marraskuuta 2009

Limerick by night

Takana ehdottomasti toimettomin ja runsasunisin viikonloppu Limerickissä. Join teetä ja tapasin ystäviä sekä otin liian monta valokuvaa. Ja nukuin. Laitetaan tenttien piikkiin. Ja unta tarvitaan, että nuori jaksaa. Siinä on kuitenkin syy siihen, että kuvakavalgadini hyvistä suunnitelmistani huolimatta on otettu pimeällä.

Tässä City Campus lauantai-illan valaistuksessa. Kukaan ei ole kotona. Käytävissä palaa valot. Ja punaiset pilvet roikkuu kattojen päällä.


Sunnuntaina sentään ehdin Shannon jokea kuvaamaan ennen pimeää. Vaikka vain juuri ja juuri.


Tarkoitus oli nähdä tulvia, joita ei tämän ison joen kohdalla kyllä huomaa. Vesi on korkeammalla kuin yleensä. Mutta sitäkään ei tietäisi, jos ei paremmin tietäisi.


King John's Castle pimeän turvin. Tämä linna on ilmeisesti Limerickin ainoita nähtävyyksiä. Viitaten postikorttimyymälän valikoimiin. Onneksi kulttuuri on sitäkin rikkaampi.


Kuukin tuli esiin, kun riittävän sinnikkäästi odotti.


Koska Limerickissä ei saa liikkua pimeällä yksin, olin muiden vaihtarien kanssa liikkeellä. Ensin he halusivat tosin juoda Irish Coffeet, mikä varmisti sen, että olimme joen rannassa vasta, kun oli pimeää.


Agniezka, Luis, Kerstin ja Arthur.


Kun opiskelijalle tulee nälkä, hän menee Tescoon ja ostaa 6 sämpylää 50 sentillä. Niistä riittää yksi joutsenille, jotka on nälkäisiä myös pimeällä. Arthur ruokkii.


Ja lopulta näimme ne tuhot, jotka tulva oli aiheuttanut. Tässä joulukuusi Irlantilaisttain. Jossain on senkin näyttävä, että vajaa 10 % maan pinta-alasta on metsien peitossa. Ja tämä saari ei ole kovin suuri. Seuraavassa vaiheessa koetan saada kuvan tästä kuusesta, kun se on tulvien jäljiltä korjattu.


Myös parturikampaamo miehille on valmiina jouluun. Taidan itsekin alkaa olla.

Tänään sain tietää tulevaisuuteni Olan toimesta. Hän näytti meille puolalaisia taikoja, joita tehdään aina marraskuun viimeisenä päivänä. Sain tietää, että menen naimisiin 35 vuotiaana ja otan 2 avioeroa. Lapsia en synnytä kuunaan. Ja ensi vuonna elämääni tulee mies. Puolalaiset noidat tietää suomalaisia paremmin.

Myös radioshow'n oli määrä jäädä tauolle. Tosin Wired FM odotti meitä jälleen rikkinäisten masiinojen kanssa. Eli emme voineet esittää on air jouluspektaakkeliamme emmekä myöskään nauhoittaa sitä myöhempiä käyttötarkoituksia varten. Huomenna menemme valmiina äänittämään kaksi showta. Ensi vuoden kaksi ensimmäistä showta kun lähetetään jo ennen kuin palaamme lomilta.

Muuten täällä on opiskeluviikko, mikä näkyy opiskelijoiden vähyydessä Mary I:n käytävillä ja sohvilla loikoilevissa kämppiksissä. Heillä ei opinnot liikaa stressiä aiheuta. Taidan mennä itsekin nukkumaan.

2 kommenttia:

  1. Vai on siellä tulvia, niin oli Italiassakin, ei tosin siellä missä käväisin.

    Katsoin justiinsa äsken Oncen, kun se tuli leffakanavalta ja oot sen joskus täällä maininnut. Ihan hyväntuulinen ja kiva elokuva kaikinpuolin.

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa Jonna! Mä katsoin sun kuvat facebookista. Hino reissu teilläkin varmaan! Mä olen tässä kehittämässä blogiani. Tässä on vaan taivas rajana ja siihen väliin asettuu mun taidot. Näköjään.

    VastaaPoista