sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Deireadh seachtaine seo caite i Luimneach (Last weekend in Limerick)

Viikonloppu alkaa olla ohi. I didn't do much. Sanoisi irkku häneltä viikonlopun kuulumisia kysyttäessä. Järkyttävä tuuli on vihmonut ja vihmoo edelleen Limerikin (Luimneach) päällä niin, että todellakin tukka lähteee. Tuntuu, että talo kaatuu ympäriltä, vaan ei kaadu, koska viisas possu kolmesta on sen rakentanut.


Tässä vähän maisemia mun ikkunasta. Sitä katsellessa voi laulella Gösta Sundgvistin lyriikkoja laulun "Elämä ikkunan takana" tahtiin.



Ja sitten viikonloppuni iiriksi. Helpotuksena sekä teidän että oman ymmärrykseni tueksi engannin kielinen versio suluissa.

Bhí mé ag féachaint ar an teilifís. (I was watching television.)

Chuir mé e-phost chuig mo chara. (I sent e-mail to my friend.)

Chas mé le mo chara. (I met my friend.)

Chuaigh mé ag siopadóireacht. (I went shopping.)

Réitigh mé mo dhinnéar. (I made dinner.)

D'ól mé fíon. (I drank wine. Oikeasti tosin siideriä.)

Ghlaoigh mé ar mo mhuintir. (I called to my family.)

Bhí mé ag siúlóid. (I went for walk.)

Bhain mé taitneamh as mo am saor. (I enjoyed my free time.)

Bhí sé ag cur baistí agus bhí sé gaofar. (It was raining and windy.)

Beidh sé ag cur baistí i rith na hoíche. (It will be raining during the night.)


Suurena apuna oli kämppikseni Deirdre, joka siis puhuu tuota sekasotkua äidinkielenään. Vaikka pakko myöntää näin tentin ollessa huomenna, että ei se niin kauheaa ole kuin luulisi. Vaan oppiminen näillä metodeilla on ollut ainoastaan auttavaa. Onneksi lähes joka lause alkaa joko Tá sé, Bhí sé tai Beidh sé. Ja sitten voi vaan kertoa tykkäävänsä Guinnesista ja pirtelöstä: Is maith liom Guinness agus milkshake. Ihan suoraan on nämä meidän materiaaleista.


Joulunodotus on alkanut Limerikissä tänä viikonloppuna. Kävin joulumarkkinoilla, jotka edellä mainittuihin sääoloihin viitaten oli hyvin pitkälti peruttu ja siirretty sisätiloihin. Mutta ainakin fiilistelin jo joulukortteja. Ja tässä kohtaa lienee myös aiheellista täsmentää, että ei se joulu niinkään kiehdo yhtä paljon kuin yhdessä olo ihanien ihmisten kanssa ja vapaapäivät.

No reissuillani tapasin pitkästä aikaa karhuherra Baddingtonin. Hän pääsee itseoikeutetusti blogiini.

Ostoskeskuksen joulu


Nyt vaan yötä vastaanottamaan ja katsotaan tuleeko siitä iirin tentistä D2 vaiko F. Ensimmäinen parempi. Kun on vaivaakin nähty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti