tiistai 10. marraskuuta 2009

Hyviä diilejä

Tämäkään päivä ei ole ollut turha. Opin tietämään, että on olemassa google books -sivusto, jossa hyvällä tuurilla on juuri hakemasi kirja, joka on kirjastosta lainattu. Mikä käy täällä usein. Ja parasta sivustossa on ehdottomasti se, että kirjasta on huomattavasti helpompaa hakea tietoa, kun se on sähköisessä muodossa. Nimittäin niitä tietoja tarvitaan kohta paljon. Olen työstämässä 4000 sanan esseetä, mikä on suuri sanamäärä minun tasoiselleni englanninkielen taitajalle, aiheesta median, erityisesti radion, vaikutukset irlantilaiseen yhteiskuntaan. onneksi aihe on huippumielenkiintoinen. Ja kirjojakin nyt on löytynyt. Mutta tiedossa on viikonloppu kirjoittamista. Tämän suurehkon sanamäärän takana on se fakta, että suoritan samalla tentin. Niin ei tarvitse hakuammunnalla lukea tenttiin ja tulla mahdollisesti siinä hylätyksi.

Ohjelmassa on toki ollut myös iirin kieltä. Näin kurssin lähestyessä todellakin ja onneksi loppuaan en tuntenut kovin suurta turhaumaa tunnilla. en usko kyllä vieläkään, että voin tenttiä läpäistä. Mutta ei hätää. Menen siinä tapauksessa itkemään opettajan eteen, että tarvitsen kyllä ne opintopisteet tästä kurssista. Samalla mietityttää, että miten paljon mukavampaa olisi lukea ja opiskella elämää varten. Vaan ei. Aina on joku vaade opiskelun takana. Ja ehkä siksi aloin tänään vähän inhota elinikäistä oppimista ja kaivata vapaan kirjailijan uraa, jonka olen itselleni suunnitellut. Aijon kirjoittaa kirjoja puhtaasti oman mielikuvitukseni tuotoksiin pohjautuen, ilman lähdemerkintöjä.

Illan kruunasi toki irkkutanssi. Alla kuvassa alotteiljoiden ryhmä tanssii reeliä. En muista tanssin nimeä millään. Ne on valillä aika epäloogisia. Ehkä sitä ei heti huomaa, mutta aika epätahdissa ja väärissä paikoissa osa vaikuttaa. Mutta se ei olekaan tärkeintä. Vaan se, että on hauskaa ja sitä siellä takuulla on luvassa!



On tässä toki yksi murhekin, joka on hidas nettiyhteys. Jälleen toimintaan saatettu spotify ei soita ilta-aikaan oikeastaan yhtään biisiä katkoitta. Ärsyttävää. Varmaan tänne City Campukselle on asennettu jonkunlainen nettiyhteys, jonka laajuuden kaikki opiskelijat jakavat. Eli nopeus on melko hida, jos kaikki on netissä samaan aikaan. Aamulla biisit toimii. Nyt vaan eivät enää iltaisin. Toisaalta pitää olla tyytyväinen siihen, että on joku netti. Se on jo jotain tämän internetin historian aikana.

Siirryn radiohistorian pariin. Ja kuuntelemaan biisejä pätkä kerrallaan.

5 kommenttia:

  1. Hei, katos vaan! Säkin blogaat. Saanks mä linkittää tämän reissukirjan omaan bolgiini?

    VastaaPoista
  2. No mutta sopiihan se! Ja voin samalla koukuttua sun blogiin. Se näytti tosi hyvälle! Paljon paremmalle kuin nää blogspotin mahdollisuudet. En oikeen vieläkään osaa tätä käyttää. Ja teidän, että tälläkin saisi hienon blogin aikaan. Mutta tärkeintä lienee sisältö. Ja voinsitten tulevaisuudessa keskittyä taittoon. Mahtavaa!

    VastaaPoista
  3. Hei, mullakin muuten pätkii spotify illalla. Luulen, että se on kansainvälinen juttu.
    Mut hyvä että se toimii sulla nyt kuitenkin.

    VastaaPoista
  4. lisäksi tuo irkkutanssin riemu ja aloittelijoiden päätön sinkoilu pitää kyllä nähdä omin silmin! Mahtavaa katseltavaa ja koettavaa! Hahaa!

    VastaaPoista
  5. Joo toivotaan ettei ole Jade kansainvälinen juttu. NÄet haluan tulla Suomeen kuuntelemaan biisejä spotifystä yhtäjaksoisesti myös illalla. Hahaa! Tosin viikonloppuna se voimi ongelmitta. Se lienee vaan sitä, kun kaikki me täällä City Campuksella roikutaan illat netissä. Jos sunkin yhteys on vaan ruuhkainen. :D

    VastaaPoista