tiistai 27. huhtikuuta 2010

Valmiina lomaan

Tosiaan joku voisi kyseenalaistaa tämä loman käsitteen tässä kohtaa. Koska joku voisi tuumailla, että sehän lomailee siellä koko ajan. Vaan ei. Kyllä seuraava viikko on minulle ehdottomasti lomaviikko. Syitä ovat muun muassa seuraavat: vaihdan maisemaa, kämppikset jäävät tänne, saan tehdä ihan mitä halua ja milloin haluan ja en tänä aikana ole edes velvoitettu mihinkään. Voin siis rentoutua ja kuljeskella nenän näyttämään suuntaan. On oikeastaan aika kivakin mennä vähän merta edemmäs täältä saarelta. Sain tosin jo tylyn tuomion matkavinkkejä kysyessäni maantieteilijältä, kun kehuskelin edullisella meno-paluu lentolipullani (yhteentä 19,99 e). Henkilökohtainen hiilijalanjälkenihän se kasvaa näin lennellessä. Onneksi olen tämän hiilijalanjälkikeskustelun käynyt mielessäni jo moneen otteeseen, joten nämä asiantuntijan viiltävät tuomiot eivät kovin pitkäksi aikaa aiheuttaneet puhdaasti huonoa omatuntoa. Lennän nyt ja sitten lennän koti-Suomeen ja sitte ei olekaan uusia lentoja tiedossa. Vielä.

Valmistautumiseeni on pääasiassa kuulunut lento- ja bussilippujen printtailua, haahuilua ja pakkaamista. Se on jännä miten hankalaa onkaan pakata viikoksi tavarat yhteen selkäreppuun. Onneksi Ryanair ei tunne armoa, joten on pakko onnistua. Luonteeltaan varsin yksipuoliset suunnitelmat mahdollistanevat hankkeeni kuitenkin. Sekä mukaan otettavat pyyhkeet ja muut risat tuotteet, jotka voi hyväksi havaittua epäekologista linjaa noudattaen heittää reissun päätteeksi ennen paluulennolle astumista roskikseen.

Tavoitteeni matkalle ovat vähäiset. Ehkä se, että en tee tiukkoja suunnitelmia on yksi tärkeimmistä. Sekä lisäksi on tavoitteena viihtyä. Ja välttää ihastumiset ja voimakkaat tunteet skotteja kohtaan. Muut ovat asettaneet minulle myös määrätietoisen tavoitteen pysyä hengissä koko reissun ajan. Tällä he taitavat viitata viikonloppuna Pohjois-Amerikassa karun kohtalon kouraan joutuneeseen irlantilaisopiskelijaan, joka hakattiin pesäpallomailalla, raiskattin ja käsilaukku varastettiin. Vaan tällaistahan voi tapahtua kaikkialla. Pitää vaan pakata mukaan sen kymmenen kilon lisäksi common sence.

Sekä jättää kotiin oranssi väri, mikä haastaa takkivalintani. Seuraavan yön vietän bussissa ja lentoasemalla. Mukavaa matkaa minulle!





2 kommenttia:

  1. Siis Kaisa, sähän nyt pihtaat tietoa! Mihin kaupunkiin tarkalleen ottaen oot matkalla?

    VastaaPoista
  2. Hahaa! No se selviaa, kun tulen takaisin. Koska tekemattomilla suunnitelmilla on hankalaa ketroa etukateen. Nyt terkut Edinburgista! :)

    VastaaPoista