perjantai 2. huhtikuuta 2010

Kiirastorstaita ja Good Friday'ta

Pääsiäinen on saapunut Limerickiin ja ennen kaikkea City Campukselle. Se näkyy tietysti vähäisenä väkimääränä huudeillani. Kuten Suomessa on Irlannissakin pääsiäisenä pyhänsä eli bank holiday't. Mary I:n kappelissa on ollut messu joka päivä. Muuten täytyy kyllä myöntää, ettei pääsiäinen ole rauhaamme kummemmin häirinnyt. Täällä olen nähnyt jokusen pääsiäisliljan, mutta muuten ovat pääsiäiskoristeet loistaneet poissaolollaan. Liekö syynä maan voimakas uskonnollinen lataus ja sitä kautta tiedostus juhlan alkuperistä. Mene ja tiedä. Ainakaan täällä City Canpuksella ei näy parvekkeilla tipuja ja pupuja, joten kai sekin jotain kertoo. Esimerkiksi, jos muistelee joulua ja sen koristemääriä.

Eilinen sujui vielä muuten normaaleissa kuvioissa sillä erotuksella, että ATK-luokka ja kirjastorakennus suljettiin jo klo 17. Sen kunniaksi jäi pari hommaa hoitamatta. Vaan ei hätää. Onneksi ei ole parin homman varassa tämä tekemättömien hommien kirjo. Eilen opetimme myös kanssaopiskelijoita musiikin tunnilla. En ole varmaan koskaan ollut yhtä huono kuin olin eilen. Mutta taas sai kaiken anteeksi sillä, että on ulkomaalainen ja ei toimita asioita omalla äidinkielellään. Vaikka tämä välillä ärsyttääkin, niin eilen otin glorian vastaan loistavasta pohjanoteerauksestani ilolla.



Gorgeous visuals



Saimme kuulla Draama tunnilla puolestaan saman tarinan uudestaan, jonka olimme kuulleet samalla kurssilla jo muutama viikko aikaisemmin. Vaikka kuinka ponnistelin, en ymmärtänyt miten tämä nyt erosi sitten siitä edellisestä. Epäilen, että jotain pientä tietokatkosta on ollut opettajilla, joita siis kurssillamme on kaksi. Lisäksi sain huomata, että reunapaikkojen lisäksi takarivi on huono paikka istua, jos haluaa tehdä tunnilla jotain muuta kuin kuunnella aktiivisesti.



Ne todella ottivat kuunteluasennot! Mykistävää.


Good Fridayn eli tämän päivän olen pyhittänyt niille rästihommille, joiden tekeminen ei vaatinut vierailua tietokoneluokassa tahi kirjastossa. Olen myös nauttinut yksinäisyydestä. Jollain tasolla on näin ollen hiljentymistä vietetty. Minä ja Bob Dylan. Heti, kun Dave nosti kytkintä arvatakseni loppu viikonlopun ajaksi. Lisäsi muuten huomattavasti työergonomiaa, kun sai siirtyä lattialta sohvapöydän ääreen. Tätä siirtoa ennen odotin vain, että em. henkilö poistuu paikalta jatkaen työskentelyä lattialla. Hän kun katsoo TV:tä sen verran kovalla volyymillä, että taideteorioiden pohdinta ei oikein onnistu kilpaa Frendien kanssa.


Jotkut pöydät voisivat tarjota vieläkin parempaa ergonomiaa, mutta olin ylen onnellinen tästäkin lattialla työskentelyn jälkeen. Taustalla keittiömme värejä.



Tänään Good Friday'na pubit eivät ole täällä pubien luvatussa maassa auki. Tämä päivä on muutenkin historiallinen. Aina ennen ovat pubit olleet kiinni. Ja niin ne ovat kaikkialla muualla tänäkin vuonna. Ainoastaan Limerickissä on lupa pitää pubien ovet auki. Perusteluna tälle on, että muuten pubiyrittäjät menettäisivät yhteensä 4 miljoonaa euroa tämän illan aikana. Opiskelijat virtaavat Limerickiin tästä syystä. Itse käyn pubissa niin harvoin, että pystyn olemaan menemättä tänäänkin.

Huomenna olen lähdössä kauan odotetulle pääsiäislomamatkalle Pohjois-Irlantiin. Jatta tulee seurakseni seikkailemaan Suomesta. Tapaamme huomenna illalla erittäin myöhään Dublinissa ja yövymme siellä. Sitten räjähtääkin kaikki suunnitelmat tavoitteena niiden toteuttaminen. Ainakin tarkoitus on käydä katsomassa Hill of Tara ja pyramidejakin vanhemman Brú na Bóinne'n alue. Siitä matkaamme Belfastiin ja sen lähimaisemiin. Seuraavaksi katsastamme Giants Causewayn maisemant. Siitä suuntaamme Derryn historialliseen kaupunkiin ja vielä matkalla takaisin Dubliniin poikkeamme mielenkiintoisissa kohteissa. Kuulostaa siis hyvältä. Tosin ainakin tiistaihin asti on sääennuste lupaillut rankkasateita. Otamme siis mukaan vedenpitävää vaatetta ja toivomme sääennusteiden olevan väärässä. Katsotaan.

Tämä voi kuitenkin tarkoittaa myös viikon mittaista blogailutaukoa. Aika näyttää miten käy. Oikein mukavaa pääsiäistä!

1 kommentti:

  1. Mukava kuulla irkkujen pääsiäisesta :)

    Oikein hauskaa pääsiäistä ja leppoisaa lomaa! Toivotaan, että ennusteet ovat väärässä.

    VastaaPoista