maanantai 1. maaliskuuta 2010

Vessassa

Jos arvioin käyväni wc:ssä kuusi kertaa päivässä, niin viikossa käyn 42 kertaa. Ja näin ollen vuodessa noin 2100 kertaa. Aika monesti siis tulee vierailtua kyseisessä huoneessa. Tänään aiheen nosti erityisen aktiiviselle ajatuksen tasolle mielessäni se tosiasia, että huomasin vessapaperin olevan lopussa. No laittamaan tietysti Dirdrelle viestiä, että muista ostaa vessapaperia. Oli näet hänen vuoronsa. Ihan tasan meillä ei mene rullamäärä kuitenkaan, koska minä ostan aina 10 rullan paketin ja hän 4 rullan paketin. Joka kerta ei voi voittaa ja ei aina jaksa edes kiinnostaa. Harmillisinta tässä oli lähinnä se, että kun viimeksi tarkistin vessapaperirullatilanteen, niitä oli jäljellä kaksi täyttä. Epäilen siis jonkun muunkin osallistuvan tähän vessapaperikimppaamme sen kummemmin meidän mielipidettä kyselemättä. Jälleen kerran totean, että aivan sama. Mieluummin jaan vesssapaperin kuin vessan. Näitä priorisointeja katsokaas.

Irlantilaiset julkiset käymälät ovat nousseet minun arvoasteikollani hyvin kärkipäähän likauutensa ja saastaisuutensa puolesta. En ole ehkä koskaan nähnyt yhtä järkyttävää siisteystasoa missään. Lisäksi erityisesti koulullamme vessassa haisee kemikaali niin voimakkaasti, että se haju jopa kirvelee silmiä. Epäilen siivoojan hoitavan hommansa suihkuttelemalla sitä kemikaalia pitkin ja poikin ja lisäilemällä liian harvoin käsipaperia käsipaperitelineeseen. Joten julkisten vessojen saastaisuudelle luon vastapainoa siivoamalla omaa vessaani täällä kämpillä tavallista useammin.



Kuva otettu kello 6 pm koulumme naisten vessasta.
Ja me vielä ihmettelimme miksi vessapaperi pääsee loppumaan!


Toisaalta vuoraamalla lattian vessapaperilla voi estää kenkien kastumisen vuotavien vessanpöntön juurien läheisyydessä. Miesten vessoihin minulla ei ole ollut tarvetta mennä. Viittaan tällä siihen, että yleisiä vessoja on toistaiseksi ollut riittävästi. Olen kurkistanut kämppisteni Daven ja Franciksen vessaan ja toivonut syvästi, että en sairastu koskaan ripuliin. Heidän vessansa ei kovin kaunis näky ole. Noin 20 vessapaperirullan hylsyä (osa minun maksamistani rullista) koristaa lattioita, vessanpöntön sisus ja muoviosat ovat keltaisia, lattialla on noin 6 kuukauden Sun -lehdet (Daven suosikkilehti) noin 1 cm pölykerroksen keskellä ja käsipyyhettä vessassa ei ole. No eivätpä herrat sillä mitään tekisikään. He eivät nimittäin pese käsiään.

Tosin viitaten yllä olevaan kuvaani, eivät irlnatilaiset naisetkaan kovin siistejä ole. Yhdenkään tuttavani kämppisten ei tiedetä kertaakaan siivonneen vessaansa täällä olomme aikana. Jopa yhden tarinan mukaan espanjalaisen vaihtarin kämppikset käyttivät lopulta kaikki samaa yhtä vessaa. Ihan vaan siksi, että he eivät itse viitsineet omaa vessaansa siivota ja alkoivat kokea sen jo kuvottavaski käyttää.

Ja loppuun vielä hieman kielitietoutta:

WC = toilet
vessan pönttö = toilet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti