lauantai 6. maaliskuuta 2010

Milk Market lauantaisin

Joka lauantai paikalliset ulkoilmamarkkinoijat tuovat myytävänsä ulos Milk Markettiin. Tällä markkinapaikalla on pitkä historiansa. Tällä hetkellä varsinainen Milk Market on closed, under construction. Vaan ei hätää! Saa ne pöydät avattua siihen pihapiiriinkin. Tarjolla on kutakuinkin kaikkea, mitä haluta saattaa. Laatu on korkea, mutta hinnat ovat Tescoa korkeampia. toki tuottajat ovat sitten vastapainoksi paikallisia yrittäjiä, joiden toimintaa mielellään tukee. Ja Milk Market on mainittu kirjassani Rough Guide to Ireland myös niin ikään. Kyseessä on siis nähtävyys.


Sekä englannin että iirin kielen taitajat löytävät paikalle viitoitusta seuraten. Joskin, jos tätä viittaa seuraa sokeasti, niin voi joutua joltain ohikulkijalta tarkempaa sijaintia kysymään.


Hieman näytteitä tarjonnasta. Tarjonta on runsasta ja mahdollisuudet rajattomat. Alla olevien lisäksi tarjolla on antiikkihuonekaluja, kirjoja, porakoneita, mattoja, second hand -tavaraa, crepsejä ja kuumaa kaakaota. Ja vaikka mitä muuta.



Irlantilaisten suosikkikaalia. Itse vielä olen varsin matalalla harjoitellessani sen valmistusta.



Suklaata ja leivonnaisia. Myös leipää myydään meille makeislakossa olijoille.



Irlantilaisia sieniä, joihin mahtuu runsaasti täytettä. Sienet tulevat Tipperarysta, jonne on jostain pitkä matka.



Juustoja, jotka täyttävät ranskalaistenkin kriteerit.



Fingerfoodia: ERi täytevaihtoehtoja oliivien sisässä ja muuta mukavaa. Tässä on ehdottomasti Milk Marketin paras esillepano nähtävissämme.


Tarjolla on toki paljon muutakin kuin ruokaa. Kuten sanottua melko lailla kaikkea mahdollsita voi näiltä markkinoilta löytää aina lauantaisin.


Kukkia niin istutukseen kuin maljakkoonkin. Itse olen alkanut hankkia narsisseja euron nippuhintaan. Toivon tämän leikkokukkaperinteen jatkamisen olevan mahdollista myös Suomessa.



Aina ei tarvitse pöytää vaihtaa erilaisten tarpeiden kohdatessa. Saman pöydän äärestä voi löytää muun muassa marmelaadia, suklaata, pesuaineita, hehkulamppuja ja vessapaeria.



Niille, joilla on piha sekä taipumusta sitä harjailla, löytyy harjoja. Ja samat sanan mopeista.




Puusta valmistettuja leluja, jotka sulattavat sydämeni.


Ehei. Ei siinä ole vielä kaikki. Tarjolla on jopa performasseja ja musiikkia. Nämä, jos mitkä luovat aitoa markkinatunnelmaa. Tässä pari ääripäätä.



Chaplin vetää keikan ensin Milk Marketissa ja sen jälkeen Penneyssin kulmalla. Tismalleen samalla hahmolla ja eleillä joka kerta. Ei voi oikein muuta kuin todeta, että tämä on niin nähty.



Sen sijaan nämä herrat ovat aivan mielettömän hellyyttäviä. Vetreämpi heistä soittaa seisaaltaan ja laulaa keuhkojensa täydeltä irlnatilaisia perinneveisuja. Vanhempi herroista istuu ja antaa nuoremman hoitaa puhumisen. Tosin minä nyt tässä vain oletan, että ikäjärjestys on tämä.


Toivottavasti kattava kuva Milk Marketin tarjonnasta on nyt välitetty. Paikalla on yleensä erittäin mukava tunnelma ja sään suosiessa siellä voi viettää pidempäänkin. Ja nyt jo kolmatta kertaa sain houkuteltua kanssamarkkinoidenkävijät markkinakahveille. Ja minun mielestäni tämä on paras tapa viettää lauantaiaamu- ja alkuiltapäivää täällä Limerickissä.

4 kommenttia:

  1. Onpa houkuttelevat markkinat! Oliko juusto noin halpaa (kolme viidellä eurolla)? Ja jos leikkokukatkin on noin edullisia, niitä kyllä pitää hankkia.

    VastaaPoista
  2. OSa tavarasta on siellä halpaa joo ja osa ei, mutta hinta-laatusuhde on yleensä kohdillaan. :D (en ole ostanut sieltä juustoa silti.)

    VastaaPoista
  3. Mahti-markkinat! Onko se muuten niin, että joku täyttää nuo oliivit ihan käsipelillä? En ole tullut katsos ennen ajatelleeksikaan.

    -Tiina

    VastaaPoista
  4. En osaa sanoa miten ne taytetaan. Vaan voi olla, etta otan ja kysyn ensi kerralla. :D

    VastaaPoista