perjantai 4. joulukuuta 2009

Stansted - Suomi

Käytin tilaisuuden hyväkseni ja tulin käymään välillä Suomessa. Vaihtelu virkistää. Keskiviikko kuluikin mukavasti pääasiassa Stanstedin lentoasemalla Lontoossa. Aikaa oli 9 tuntia. Riittävästi, että ehti tulla tylsää, mutta ei riittävästi Lontoon kaupungin valloittamiseen.

Lentoasemalla hankin itselleni ilmaiset kahvit kioskista. Kahvini maksoi samassa jonossa kassalle seissyt rouva. Minulla kun oli vain euroja. Ja on pakko myöntää, että tuskin kukaan Suomessa olisi kahvejani maksellut. Miellyttävä kokemus ja matkailun tarjoama avarrus.

Stanstedin lentoasemalla viihdyin ulkona. Sisällä oli todella kuuma ja huono ilma. Kuten huomaatte, ei se keli hassumpi ollut Lontoossakaan. Hyvä päivä pyhittää matkustamiselle.


Täällä kotimaassa odotti Irlannin ytimiinkin vetäytyvään kosteuteen verrattuna varsin erilainen keli. Kirpeä (ainakin aluksi sellaiselta tuntuva) pakkanen oli värittänyt puut ja maan sekä marjat valkoisen huurten peittoon.


Lisäksi aurinko näyttäytyi pitkästä aikaa. Pakkasella aurinko on erityisen kaunis näky.


Kun aurinko nousee niin se myös laskee. Alakuvassa Koivutie klo 15.15, kun aurinko siirtyy piiloon odottamaan seuraavaa päivää.


Tekojäärataakin jäädytetään ja sen kunniaksi pääsevät porilaiset kohta hiihtämään. Vielä on latu vähän muhkurainen ja lisäski edellyttää edestakaisin hiihtämistä. Ja kukaan ei sentään ollut niin intomielinen, että olisi suksineen tullut kinoksiin sivakoimaan. Ehkä jo huomenna pääsevät innokkaimmat kiertämään tuota alle 500 metrin lenkkiä.


Samaan syssyyn osui myös mahtava täysikuu, joka valaisi koko tienoon pilvettömältä taivaalta.


Lomailen siis pari viikkoa Suomessa. Edessä on vielä vähän kirjoittamista, koska tunnetusti vähäisiä hommia ei saa tehtyä senkään vertaa kuin runsaita hommia. Lisäksi on mukavaa olla välillä virikkeitä tarjoavassa ympäristössä, jossa on muutakin tekemistä kuin istua koneella. Sekä jossa on lämmin sisällä.

Katsotaan mitä kaikkea ehdinkään täällä vierailullani tehdä. Toivottavasti tavata ainakin jonkun tutun. Ensin menen kuitenkin tekemään talkoohommia raviportille. Tänään on nimittäin ravit täällä Porissa ja Porin Tarmon pyöräilyjaoston vuoro vahtia portteja, järjestystä baarin puolella ja myydä makkaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti