maanantai 28. joulukuuta 2009

Arkea keskellä pyhien

Tavallaan tapahtumarikkaaksi kääntynyt päivä tämäkin. Hanna lähti aamulla koko päivän kestävälle kotimatkalleen. Toisaalta onhan tämä Irlanti lopulta aika kaukana. Lakanapyykki tutustuen samalla securitymieheen oli tarpeen, koska jo huomenna huoneistohotelliini saapuu Suomesta uusi vieras, Hannele. :D Franciskin tuli käymään yllättäen ja todisti koko komeuden: palapelit, teho-osastot, patjat ja pyykit. Vaan hän sanoi vaan "You R Grand". Ja jatkoi parilla lauseella joulun pyhistään. Sekä kehui olevansa vain yhden yön. Kenties kevät tuo tullessaan myös vähän useamman lauseen Franen suusta kuin ennen. Hänen vastarintansa alkaa näet selvästi rakoilla.


Palapeli piti ikuistaa ennen kuin sen ikuistaminen vaatii muutamien tuntien työtä.

Liekö syynä liiallinen käyttö, mutta kuitenkin heti Hannan lähdettyä kesken kahden teho-osaston jakson DVD-soittimen kaukosäädin lakkasi toimimasta. No sain huomata, että koko laite on aika lailla hyödytön ilman sitä pientä kapistusta. Uskomatonta. Uusi kaukosäädin olisikin maksanut lähes yhtä paljon kuin itse laite alkujaan, joten menin valittamaan Tescoon. Menestystarinalla oli onnellinen loppunsa, sillä sain tilalle uuden samanlaisen laitteen. En siis suinkaan uutta kaukosäädintä. Kun kyseenalaistin kaukosäätimen kestävyyden jatkossa asiakaspalvelun neito sanoi, ettei kukaan ole vielä tullut laitteista valittamaan. Ikään kuin sen pitäisi minun tuskaani hajonneen laitteen omistajana lieventää. Vaan toivotaan, että tämä uusi versio on nyt edellistä kestävämpi. Vaikkakin DVD-soittimen käyttö varmaan tässä kohtaa vähän harveneekin.

Myös mummoutumiseni takapenkissä jatkui sen verran vauhdilla, että tänään piti mennä ostamaan lisää lankaa. Tottakai paikka, josta ensin lankaa ostin, oli kiinni. Toivottavasti on huomenna auki, sillä olen nyt neulonut yhden säärystimen ja sille pari olisi ihan mukava saada vaikkapa samankaltaisesta langasta. Löysin toisen liikeen, josta ostin lisää lankaa. Eli nyt on selusta jatkossa turvattu, jos suosikkikauppani on kiinni. Todistin samalla, että alennusmyynneissä käy usein niin, ettei valittu tuote ole alemyynnin piirissä. Kuten kävi tässä kohtaa, kun valitsin lankoja lokerikosta, joka oli käytännössä peitetty -15-20% -kylteillä. No, aina ei voi voittaa.

Niin ja sen verran palatakseni eiliseen, niin ei onnistunut minulta ja Hannalta lopulta reissu katsomaan Cliffs of Moheria. (Hannalla on siis toinen reissu edessä Irlantiin...) Täällä tämä "talvi" vaikuttaa julkisen liikenteen pyörittämiseen ja bussi olisi ollut rutkasti myöhässä ja lopulta kielekkeiden näkemiseen ei olisi jäänyt aikaa kunnolla. En silti voi syyttää bussikuskeja, koska täällä musta jää on jotenkin erilaista kuin Suomessa. Petollisempaa. Ja me näimme sen sijaan Limerickiä taas uudelta kantilta. Ja haitoin jo kevään ja auringon lämmön. Aika upeaa näin joulukuun lopussa.


Taisivat pulutkin luulla itseään muuttolinnuiksi auringon paisteessa.
Vaan miksi lähteä Limerickistä ne sitten miettivätkin.

Hienot päivät suomalaisessa seurassa jatkuvat siis huomenna ja vain vuorokauden täällä tulen viettäneeksi yksin. Limerickissä on mukavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti