keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Paljetteja

Olen tässä koko syksyn ihastellut (?) Limerickin ja muiden irlantilaisten kaupunkien paljettitarjontaa. Kenties mahdollisen käytön epätodenäköisyys sekä vähäinen shoppailuvire ovat rajoittaneet etenemistä katselua pidemmälle. Mutta nyt löytyi sekä oikea shoppailukaveri että käyttökohde paljettiasuille. Hannele oli valmis kiertelemään kauppoja ja etsimään asusteita huomista vuosikymmenen vaihdosta silmällä pitäen ilman sen kummempaa kehoittelua. Jo eilen, kun Hannele saapui Limerickiin, kävimme katsomassa tarjontaa Penneyssiltä. Tänään myös muista Limerickin keskustan liikkeeistä. Sanottakoon, että näin paljoa paljetteja en ole ehkä kuunaan nähnyt! Ja mikä parasta paljettiasujen hinnat ovat varsin kohtuullisia. Joten nyt on meillä molemmilla asukokonaisuudet paljeteista huomistavuosikymmenen vaihdosta odottamassa. Mukaanlukien kengät ja laukut ja hiuskoristeet.


Tässä paljettikokoelmamme valmiina tyrmäämään herkemmät. Täytyy vaan valita sellainen juhlapaikka, jossa voi ottaa takin pois. Muuten menee koko panostus vähän hukkaan.

Muuten kiersimme vähän maisemia. Näimme ihania taloja ja ihan hirveitä taloja. Ja tietysti sellaisia taloja, joihin voisi itsekin muuttaa. Lähemmällä tarkastelulla tosin sai huomata, että yllättävän paljon, etenkin tässä City Campuksen lähellä, on taloja aivan hunningolla. Ikkunat lyöty rikki ja piha toimii kaatopaikkana. Ja ihan seinästä alkaa talo, joka on hyvässä kunnossa ja piha laitettu. Samalla mietin, että mitenköhän niistä taloista pääsee eroon ja saisiko sellaisen jopa ihan ilmaiseksi jos haluaisi kunnostaa itseleen majapaikaksi...


Eikä tämä ole edes pahin esimerkki kontrasteista talojen välillä. Piti vähän valita missä kuvaa, kun ne huppupäiset pojat on vaan musta vähän arvelluttavia.


No reissullamme tuli eteen myös ehdottomasti ensimmäinen koirankakkakeräilyroskis! Ja sanottakoon vielä kerran, että täällä Limeriskissä niille todella olisi tarvetta. Vaan yhdestä se on kai aloitettava.


Runsaan käytön vuoksi on yksi pussi jouduttu heittämään jo roskiksen alle.


Tässä alkaakin seuraavaksi meillä uuden vuoden aaton aaton vietto. Tutustumme ensin irlantilaisen musiikkikanavan tarjontaan ja sitten lähdemme etsimään kaupungista jameja. Ne ovat sellaiset, että kuka vaan pääsee soittamaan, jos tuo oman soittimensa (ja varmaan pitää soitettava biisikin tuntea...). Tiedän yhden pubin, josta aloitamme. Ehkä samalla selviää minne me sitten voimme huomenna mennä paljettiasuissamme. Hyvin siis menee!

2 kommenttia:

  1. Happy new year Kaista & pakkasterveiset Kuopiosta! Mahtavat asut!

    -Timbe

    VastaaPoista
  2. Hyvät vuodenvaihteet myös sinne! :)

    VastaaPoista