keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Kohti joulua

Yllättävä väsymys painaa. Miten niin yllättävä? Jos yhden yön nukkumiset jättää väliin niin siinä ei ole mitään yllättävää.

Tänään Limerickiä on hellinyt aurinko. Ja muutenkin kuulemani mukaan viime aikojen säät ovat olleet ikan ookoo. Heräsin suorastaan auringon paisteeseen ikkunastani sisään. Mahtavaa.

Varauduin joululomiin hakemalla pesukolikkoja tuolta receptionista. Katrina (se huonotuulinen, joka tosin on ollut aika hyvällä tuulella ja jopa kysyi minulta eilen, että mitä kuuluu) oli Dublinissa ja sijaistamassa oli Ron. Ron on valtavan mukava hollantilaismies, joka on mennyt naimisiin irlantilaisen kanssa. Hän on kaikessa (City Campuksen sallimissa rajoissa) opiskelijoiden puolella. Minä hyödyin hänestä tällä kertaa niin, ett hän oli myymässä pesulapoletteja. Sain kahdeksan kahden hinnalla ja hymyn kaupan päälle. :D Hän tosin sanoi minulle, että varaa nyt äkkiä se lento takaisin Suomeen. Tänne ei missään tapauksessa kannata jäädä. Antoi ymmärtää, että koko kaupunki on kuollut ja kaikki paikat tietysti kiinni. Lisäksi hän kertoi, että lääkärinä näinä päivinä tienaisi hyvin, koska kaikki ovat masentuneita. Uhmaan hänen neuvojaan nyt ja saman saavat tehdä tänne tulevat vieraani. Eikö se ole omasta asenteesta kiinni kuitenkin. Ja kun tietää, että mitään suurta ja ihmeellistä ei ole luvassa niin on aikaa istua pubissa ja tutustua kenties paikallisiin ihmisiin. Uskon, että on tulossa ihan kiva joulu.

Varauduin siihen jouluun ostamalla tänään DVD -soittimen ja jouluvalot. Ne lisättynä eilisiin kynttilöihin tuovat jo tunnelmaa. DVD:ltä katsotaan tietysti romanttisia joulukomedioita. Pitää vielä testata, että laite toimii. Ostin näet Teskosta markkinoiden halvimman. Myös tänne ehtineet joulukortit laitoin seinälle. Ne ovat kauniita ja kerrankin niitä voi todella katsoa.

Tänään on luvassa vielä parit hyvästit. Ja huomenna Dublin, jonne siis Hanna tulee ja viipyy joulun pyhien yli. Dublinissa on ainakin joulumarkkinat ja tietysti omanlaisensa tunnelma. Odotan innolla. Ekana päivänä seurana on lisäksi Kerstin ja Jenna. On mukavaa nähdä Dublinin joulu ja arvioida kalpeneeko se Limerickin rinnalla. :D

Tässä kuvassa kaltaiseni myöhäisherääjä. Lähin pubini (jossa en ole vielä käynyt ja jonne saatan mennä jo ihan pian) koristeltiin todistetusti vasta eilen jouluvaloilla!


Ne ovat komeat. Oikeita punaisia hehkulamppuja!

Kaikkiaan kotiutuminen takaisin Limerickiin on sujunut hyvin. Siitä kiitos runsaalle tekemiselle mitä täällä on ollut. Pidän vauhdin kovana jatkossakin. Tämä on lupaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti