maanantai 17. toukokuuta 2010

Toistaiseksi viimeinen päivä Limerickissä

Hyvästejä feat. Tesco Finest Rose Cava


Niin se alkaa olla lukuvuosi paketissa. Jopa konkreettisesti. Pyörä on myyty. Hyväntekeväisyyteen on viety jätesäkillinen vaatteita. Tavarat on pakattu laukkuihin. Eikä siinä ollutkaan mikään ihan helppo operaatio. Tämä lukuvuosi Limerickissä on kokemuksena painava ja tilava. Ei riittänyt se yksi pinkki jättilaukku, jonka taannoin ostin. Piti mennä ostamaan toinenkin. Se mikä ei näihin kahteen laukkuun mahtunut todettiin viinin kanssa yhdessä turhaksi. Johonkinhan se raja on vaan vedettävä.


Ruumaan on menossa reilusti ylipainoa. Katsotaan kuinka kalliiksi tulee.


Huoneeni käytiin tarkistamassa ja todettiin olevan samassa kunnossa kuin silloin, kun avaimet minulle luovutettiin. Takuuvuokra polttelee nyt laukun saumoja koossa, jota voisi lähes verrata käsitteeseen "small change". Turhaa oli siis pelko, että takuuta ei saisi takaisin mitä merkillisimpiin seikkoihin vedoten. Asunnon siisteyteen ei kovin paljoa puututtu. En kyllä haluaisi kuulua siihen partioon, joka siivoaa nämä 150 asuntoa kesän aikana. Kaappeihin on jätetty kaikki liikenevä. Saavat hommata useamman roskalavan.

Josta pääsenkin hämmästelemään vielä kerran irlantilaista uusiokäyttökulttuuria. Minulle oli kertynyt tänne asuntoon kuuden ihmisen peitot ja tyynyt. Soitin kodittomien suojataloon, jossa peitoista ei oltu kiinnostuneita. Heillä kun on niitä runsaasti. Kysyin sitten tuosta receptionista, että onko heillä ehdotuksia peittojen ja tyynyjen kohtaloksi. Selkeä vastaus oli: ""Heitä ne roskiin vaan. Ei niitä kukaan halua." Ei muuta kuin roskista kohti.


Sinne meni 6 peittoa ja 8 tyynyä.


Lisäksi viime hetken toimiin on kuulunut vierailu Bank of Irelandin konttorissa sulkemassa pankkitilini. Hintaa tälle reissulle tuli 25 euroa. Tili kun oli miinuksella. Ehkä oli silti parempi hoitaa maksut maksuina eikä jäädä odottelemaan perintäkirjeitä. Sainpahan samalla kerrottua taas pari lausetta vuodestani ja virkailijoilta hyvän kotimatkan -toivotukset. Palautin viimeisen romaanin luettuna kirjastoon. Printtasin lentoliput. Kävin katsomassa sateenvarjoja viimeisen kerran. Sieltä sain mukaani toiset ja kolmannet hyvän kotimatkan toivotukset. Sain kuulla, että kanssani on ollut ilo työskennellä kuvisluokan assistentilta. Hänelle ei auttanut muuta kuin sanoa, että likewise.

Tässä viimeiset päivät olen saanut nauttia City Campuksen rauhasta ihan yksin. Kummasti tähän raivaamiseen saa aikaa kulumaan. Oikeastaan on voi ihan helpotuksesta huokailla, kun alkaa olla homma hoidossa. Edessä on vielä kotimatka, joka kaikista tuhkapilvistä huolimatta näyttää onnistuvan huomenna aamulla. Sen jälkeen on enää vuorossa yhteenveto. Eli blogille en ihan vielä jätä hyvästejä. Tästä kun on tullut minulle hyvä matkakumppani elämän kokemuksia kartuttaessa.

1 kommentti:

  1. Vaikuttavaa tekstiä. Loppupäivien puuhat ja tunnelmat välittyvät samalla haikeina ja onnellisina! Voin jotenkin kuvitella, että jätit Limerickin hymyssä suin, mutta voin olla väärässäkin. :)

    VastaaPoista