tiistai 11. toukokuuta 2010

Limerick tosituristin silmin

Oikeastaan on hyvä saada paikalle joku, joka todella haluaa nähdä Limerickin. Täällä niitä on nyt sitten ollut vieraanani kaksi kappaletta kerralla. Huomenna tosin suuntaamme jo toisaalle, koska Limerickin nähtävyydet voi katsoa tarvittaessa lähes päivässä. Samoista kohteista voi tehdä kokonaan uusia havaintoja ja toisaalta tulee käytyä pitkästä aikaa paikoissa, joissa on käynyt viimeksi uutuuden huumassa saapuessaan tänne Limerickiin. Silloin, kun kaikki oli vielä uutta ja ihmeellistä. Päivä seikkailuturistina oli ihan hieno kokemus vielä tähän ennen omaakin lähtöä.

Kävelimme ympäri keskustaa. Kävimme porukalla ihmettelmässä Shannon joen laskuvettä.

Pohjalla lojui vaikka mitä! Kuten hylättyjä sateenvarjoja.


Kiinnostavat rakennukset katsoimme pääasiassa ulkopuolelta. Isä kävi St. Maryn katedraalissa. Ohitimme matkalla sinne Hunt Museum'in.

Elefantit ovat ilmestyneet katukuvaan!


King John's Castle houkutteli isää ja mude meni mukaan. Itse olin sen sijaan käynyt siellä jo kaksi kertaa, joten jätin väliin osin vaaliakseni matkabudjettia. Havainnoin sen sijaan ympäristöä. Huomasin ainakin, että Irish Town'in puolella, kuten muuallakin Limerickissä, on runsaasti suljettuja liikeyrityksiä.

Tämä on tulos, kun kauppa ei kannattanut.


Kiertelimme katsomassa myös musiikkiliikkeet ja hankkimassa vielä yhden uuden matkalaukun tälle tavaravuorelleni. Ohimennen ryhmäkuvan voi ottaa kakkukaupan ikkunasta.

Oltiin me kaikki täällä!


Kun aika alkoi käydä pitkäksi, teimme pienen kiertoajelun. Miksei! Meillä oli kuitenkin auto alla. Illalla vielä kuuntelimme irlantilaista musiikkia ja nautimme perinneruokia. Hieno päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti