torstai 7. tammikuuta 2010

Pikkujouluja Limerickissä


Limerickissä kukkii vielä ruusutkin! (Peoles Park)


City Campuksen vartija, jolla on ilmeisen tylsää, kun täällä ei ole oikeastaan ketään, on jututtanut meitä ahkerasti useimmiten, kun olemme kulkeneet Hannelen kanssa ohi portin. Hän on kertonut muun muassa, että on Limerickistä kotoisin. Ei hänelläkään ollut paljoa kehuja silti tarjolla kaupungista. Sellaista on kai olla Limerickiläinen.

Hän kuitenkin kertoi meille, että 6.1. on Limerickissä suuri juhlapäivä, jolloin juhlitaan pikkujoulua. Siis kuulemma tämä päivä on ihan koko maan laajuinen pubipäivä. Me päätimme mennä sitä Hannelen kanssa todistamaan. Sen verran rankkaa oli pubitunnelma tänä juhlapäivänä, että meidän kantapaikkamme Costello oli kiinni! Hohoijjaa. Koko kaupunki oli muutenkin ihan kuollut ja päätimme tehdä pubireissun sijaan iltakävelyn. Se oli sitä paitsi tervehenkisempikin vaihtoehto.

Tänään tarkoituksena oli laajentaa Limerick -kuvaamme entisestään. Kävelimme muutaman kilometrin päähän ostoskeskukseen lähelle tanssituntipaikkaani. Ohitan tämän Jetlandin ostoskeskuksen siis viikottain, mutta aikaisemmin en ollut käynyt sisällä. Tämäkin kerta oli aika turha, koska ei siellä oikeasti ollut mitään muuta kuin Dunnes Stores. Joimme kahvit ja ostimme tien toiselta puolelta Lidlistä jogurttia ja Euroopan kartan. Olen aina haaveillut isosta kartasta ja nyt sellainen löytyi Lidlistä! Tosin enhän minä sitä Suomeen saa kuljetettua, mutta ehkä se 3 euron hinta ei ollut liikaa, kun nyt voin haaveilla Euroopan matkoista tämän kevään neulomisen ja Teho-osastojen katseemisen lomassa.


Paluumatkalla saimme lopulta Limerickin joulukuusen kuvaan valaistuna. Eikö ole hieno!?



Täällä viileässä kämpässä me taistelemme opiskelemaan Limerickiin jo nyt tulleen Daven kanssa korpitaisteluhengessä siitä, että onko lämmitys päällä ja kuka katsoo telkkaria. Dave tapaa ottaa lämmityksen pois päältä, kun menee nukkumaan. Hannele puolestaan menee laittamaan sen sitten keskellä yötä päälle, kun herää hoyrystyvään hengitykseensä. Ja tämän erän televisiovuoroissa taisi Dave voittaa. No me voidaan Hannelen kanssa tehdä täytettyjä lettuja Galway reseptillä. Hannele on tuolla keittiössä jo hyvässä vauhdissa, joten menen auttamaan häntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti