sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Burren

Ja puuhaa koko päiväksi. Tänään osallistuin siis historiassani ensimmäiselle OPC:n (Outdoor Pursuit Club) patikkaretkelle Burreniin. Seutu kuuluu näihin Irlannin lukuisiin henkeäsalpaavan hienoihin maisemiin. Heti Cliffs of Moherin vierestä tämä mannerjään voimakkaasti muotoilema alue alkaa ja jatkuu melko laajalti. Kaikenkaikkiaan paikka oli pelkkää kalkkikiveä. Meitä helli täydellinen auringonpaiste kevätpäivänämme. Patikkaporukka oli todella mukavaa ja odotan jo nyt innolla uusia reissuja. Vaikka olenkin uupunut.

Sain muuten palautetta irlantilaisittain kierrellen ja kaarrellen, että otan liikaa kuvia ja pidättelen siksi koko porukkaa. Tiedä sitten oliko näin, mutta ainakin sain mahtavia kuvamuistoja taas tästäkin reissusta! Sekä runsaasti lehmänlantaa vaelluskenkieni pohjiin.



Kalkkikiven määrä ja laattojen koko vaihteli. Välissä kasvoi ruohoa vaihtelevalla
määrällä lehmän kakkaa rikastettuna.






Kalkkikivikalliolla


Lannoittajat olivat laitettu yöksi suojaan ja meitä he tervehtivät ammuen kuuluvasti! Paikalliset lehmät ovat hyvin pitkäkarvaisia ja joko hyvin lihavia tai sitten useimmat niistä olivat tiineenä. Mukana oli muun muassa valkoisia lehmiä, joita en ole nähnyt ainakaan muistaakseni Suomessa.



Vielä paluumatkalla kävimme pubissa Doolinissa. Paikka oli tuttu. viime reissultani Dooliniin. Vaan en ole aikoihin nähnyt pubissa niin runsaasti porukkaa kerrallaan. Ja paikalla oli myös pelimannit soittimineen. Hienoa! Kuten sanottua tuntuu, että olen löytänyt itselleni mukavan ja edullisen harrastuksen, jonka kautta pääsen tutustumaan Irlantiin yhä laajemmin.

2 kommenttia:

  1. Retkeilykerho - vähän kuin partio ilman vastuuta :) Aivan mahtavaa! Onhan kerholla hihamerkki?
    Ja jatka kuvaamista, vaikka joku toppuutteleekin. Kotona yleensä huomaa, että tuli otettua liian vähän kuvia, sillä kaikki kuvat eivät voi onnistua. Hienoja maisemia, noi kalkkikalliot on mielenkiintoisia. Onko niiden välissä syvät railot?

    VastaaPoista
  2. Railot on sellaisia kompastumisen mahdollistavia. Ei niihin putoamaan mahdu. Korkeintaan avaimet. :D Ja mitäs minulle sitten jää, jos kameralla leikkimenkin kielletään. Ensi reissulla (sunnuntaina) pitää hakeutua porukan etunenään. Ratkaisu on siis yksinkertainen.

    VastaaPoista